Kenkäpäivä

Sneakereihin ja katumuotiin keskittyvä blogi

Näin saat lisää seuraajia Instagramissa – tuhat täyteen neljässä kuukaudessa

Jonkin verran on vierähtänyt edellisestä blogitekstistä, kun mielenkiinto on ollut enemmän Kenkäpäivän Instagram-tilin päivittämisessä. Nopea seuraajamäärän kasvu ruokki Instagramiin panostamista ja sai blogitekstien kirjoittamisen jäämään taka-alalle.

Sama on varmasti käynyt muillekin. Joku toinen alusta alkaa tuntumaan paremmalta ja se on muista kanavista pois. Toisaalta, aina kannattaa pitää omat verkkosivut kunnossa, koska jos siinä sinun paljon käyttämässä somekanavassa tapahtuu jotain ei toivottua, sisältö löytyy myös verkkosivuilta, jotka eivät ole kytköksissä Facebookin kaltaisiin yrityksiin.

Tämä ei ole varsinaisesti mikään kenkäpostaus, vaan laitan nyt vinkkejä jakoon, miten sinä voit kasvattaa seuraajamäärää Instagramissa. Olen työni ja harrastusteni puolesta pyörittänyt noin pariakymmentä Instagram-tiliä, joten jonkin verran kokemusta löytyy ennen tätä omaa projektiakin.

Kuva Air Jordan 1 High Volt University Gold -kengistä on yksi kenkapaivan suosituimmista Instagram-julkaisuista. Kattavuuslukema on noin 2K, tykkäykset 400, tallennettu 12 ja kommentit 91. Tavoitetuista tileistä 73 % ei seurannut kenkapaiva-tiliä.

Mennään aluksi lukuihin. Neljä kuukautta siihen aika tasan meni, että sain haalittua kasaan nollasta tuhat seuraajaa Instagramissa. Tonni tuli täyteen yllättävän helposti, mutta työtä se toki vaatii. Jos sinua kiinnostaa, miten voit saada lisää seuraajia Instagramissa ilman maksettua mainontaa, lue alta viisi vinkkiä. Disclaimer: jos haluat lisää seuraajia yrityksen eli oikean firman sivuille, se tulee olemaan vaikeampaa. Vinkit ovat siis suunnattu enemmän bloggaajille, vaikuttajille ja muille tavoitteellisesti sisältöä tuottaville  Instagram-käyttäjille.

Hyvä bio on selkeä, infomatiivinen ja persoonallinen.

1. Valitse nimimerkki ja nimi

Kolme asiaa pomppaavat profiilistasi ensimmäisenä esiin: profiilikuva, nimimerkki ja nimi.

Jos sinulla on blogi nimeltä Kenkäpäivä, niin luonnollisesti kannattaa valita nimimerkiksi kenkapaiva. Kaikilta ei omaa blogia löydy ja siinä tapauksessa voi lähteä ammentamaan ideoita erilaisista netistä löytyvistä nimigeneraattoreista tai laittaa nimimerkiksi ihan vaikka oma nimi. Yleinen nimi ei jää helposti mieleen, joten tunnistettavuuden kannalta on parempi lähteä luomaan jotain uutta.

Jos tavoitteenasi on haalia suomalaisia seuraajia, silloin suomenkielinen sana tai nimi on hyvä valinta. Minulla meni tämä todella rajusti vihkoon, mutta nyt on hyvä jälkiviisastella. Kenkapaiva -tiliä seuraa Instagramissa noin kymmenen suomalaista ja loput tuhat on jostain muualta, eikä heillä ole mitään halua, mitä kenkäpäivä tarkoittaa.

2. Ota mieleenpainuva profiilikuva

Profiilikuvalla on yllättävän suuri merkitys, kun mietitään, jäätkö muiden mieleen. Jos luot sisältöä omana itsenäsi, etkä yrityksenä tai muuna organisaationa, kannattaa valita tunnistettava kasvokuva. Mieti, miten voit tuoda tilin persoonaa esille värejä ja pientä rekvisiitta käyttämällä.

Käytännön esimerkkinä voin mainita oman profiilikuvani, josta löytyy oman pärstäni lisäksi Yeezy Semi-Frozen Yellow-kengät. Tunnustan, että en kovin paljon miettinyt, minkä profiilikuvan valitsen, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna valinta osui nappiin. Neonväriset lenkkarit pomppaavat mukavasti esiin pienestäkin kuvasta ja kun kyse on vielä suhteellisen ikonisesta mallista, jää kuva todennäköisemmin kohderyhmän mieleen. Liikaa profiilikuvassa ei kannata lähteä kikkailemaan, sillä se muuttuu helposti sekavaksi mössöksi, kun pieneen tilaan yrittää ängetä liikaa asioita.

Ja muista, älä vaihda profiilikuvaa liian tiheään. Seuraajasi tunnistavat sinut profiilikuvasta, koska sen he näkevät kerta toisensa jälkeen päivitysten yhteydessä. Mitä enemmän toistoa tulee, sitä enemmän kuva iskostuu takaraivoon.

3. Luo kiinnostava bio

Miten luon kiinnostavan bion Instagramiin? Ei mikään helppo kysymys, eikä siihen ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Bio eli tilin kuvaus on yksi tärkeimmistä seuraamispäätökseen vaikuttavista asioista.
Kirjoita oman näköisesi esittely, jossa kerrot selkeästi, kuka olet ja minkälaista sisältöä tililtäsi löytyy. Persoonallinen ja informaativiinen bio saa ihmiset painamaan herkemmin seuraa-nappia.

4. Tuota tasaisesti sisältöä

Jos lähdet tyhjästä liikkeelle, kannattaa tehdä valmiiksi vähintään kuusi päivitystä ja lähteä sen jälkeen haalimaan tosissaan seuraajia. Suurin osa ei lähde seuraamaan tiliä, joka ei ole julkaissut kertaakaan. Kuka sitä nyt sikaa säkissä ostaisi.

Kun ensimmäiset päivitykset on tehty, jatka päivitysten tekemistä tasaisella viikkotahdilla. Minä olen päivittänyt noin kolme kertaa viikkoon, mikä on ollut toimiva tapa. Tietysti, jos hyvää sisältöä pystyy tuottamaan päivittäin, niin go for it!

5. Tykkää, kommentoi, seuraa

Tämä on se ykköskeino, millä olen saanut seuraajia. Tee tutkimustyötä ja etsi samanhenkisiä tilejä hashtagien avulla, tutki ketä muut seuraavat, ketkä kommentoivat saman tyyppisiin julkaisuihin, mitä itse julkaiset.

Kun olet löytänyt potentiaalisen seurattavan, käy jättämässä jälkesi likestriken (tykkää useasta kuvasta), kommentin ja seuraamisen muodossa. Näin seurattava huomaa sinut ja käy todennäköisesti katsomassa profiiliasi ja jos se on hänestä mielenkiintoinen, saat yhden seuraajan lisää.

Lisävinkki. Kiinnitä huomiota tilin seuraajamäärä-ratioon eli montako tiliä hän seuraa vs paljonko hänellä on seuraajia. Tili, jolla on 10 000 seuraajaa ja 15 seurattua, ei todennäköisesti ala sinua seuraamaan. Jos seuraaja-seurattava-suhde on lähempänä 1:1 saat todennäköisemmin seuraamisen takaisin. Muista seurata tilejä, kenen sisällöstä oikeasti pidät, äläkä tuijota liikaa ratiota.

6. Sharing is caring

Jos haluu saada, on pakko antaa, sanoi Nikke T ja se on hyvä pitää mielessä myös Instagramissa. Osoita seuraamillesi tileille tukea tykkäämällä, kommentoimalla, tallentamalla ja jakamalla päivityksiä storyssa. Tällä tavalla saat lisää kommentteja tykkäyksiä omiin päivityksiisi, mikä nostaa niiden näkyvyyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *