Kenkäpäivä

Sneakereihin ja katumuotiin keskittyvä blogi

Arvostelussa Yeezy Boost 350 V2 Semi-Frozen Yellow eli “Yebrat”

Yeezyt, niitä joko vihataan tai rakastetaan. Kanye West ja Adidas lanseerasivat ensimmäisen Yeezy Boost 350-mallin vuonna 2015. Vuosien kuluessa erilaisia Yeezy-malleja ja värivaihtoehtoja on tuutattu markkinoille enenevissä määrin.

Enää ei voida puhua varsinkaan 350 V2:n kohdalla mistään hirvittävän harvinaisista ja rajoitetuista kengistä, mitä ne vielä pari kolme vuotta sitten olivat. Eri colorwayta droppaa nykyään jopa useampi kuukaudessa, mikä on laskenut niiden hohtoa osan sneakerpäitten mielestä. Jälleenmyyntiarvo on ainakin kokenut kovan pudotuksen vanhoihin hyviin aikoihin verrattuna. Vanhemmat cw:t ovat edelleen arvossaan, esimerkiksi Belugiosta, Oreioista tai Bredeistä saa pulittaa päälle 700 euroa. Innolla odotan joulukuun 5. päivää, kun Yeezy 350 V2 Bredit restockataan. Kysyntä tulee olemaan suurta, joten isoa rafflepettymystä lienee monelle odotettavissa, ellei kenkiä ole tehty aivan järjetöntä määrää.

Yeezy Boost 350 V2 Semi Frozen Yellow eli Yebrat on ensimmäiset “hype” kengät, jotka olen hankkinut. Yebrat julkaistiin marraskuussa 2017, mutta itse ostin vuotta myöhemmin, kun ne restockattiin. Hirvittävän vaikeaa näitä ei ollut Adidaksen sivuilta aikoinaan copata, kun muistaakseni ehdin hyvin maksutapojen kanssa säätämään, mutta silti pääsin kassalta läpi. Aika lailla kaikki, jotka Yebrat halusivat tuolloin, ne myös saivat. Kenkiä julkaistiin iso määrä siihen nähden, että kyseessä ei ole mikään suosittu colorway. Retail-hinta oli tuttuun tapaan 220 euroa, mutta tänä päivänä resell huitelee 300 euron lukemissa DS- eli täysin käyttämättömissä kengissä.

Yebrat on yksi vihatuimmista 350:n cw:stä, mutta vastapainona osa myös näistä kovasti pitää. Mitä enemmän näitä kuulee haukuttavan, sitä enemmän itse fiilaan. Pidän myös siitä, että näistä löytyy takaa pull tab, mikä on mukava yksityiskohta. Mielestäni myös kenkien pattern eli tuo seepramainen kuvio on hienoin, mitä 350:stä löytyy. Nämä kun heittää jalkaan, niin ei ole hirveän vaikea päättää, minkä väristä kampetta pukee päälle. Musta on mielestäni toimivin vaihtoehto, mikä sopii yhteen Mäkkärin sandwich wrapperiä muistuttavan värimaailman kanssa. Ehkä myös huomioliivi toimisi. 🙂

Yebrat on yksi vihatuimmista 350:n cw:stä, mutta vastapainona osa myös näistä kovasti pitää.

Jos Yebrat on omalla hankintalistalla, niin suosittelen menemään, kuten muissakin 350 V2:ssa, vähintään puolikkaan (US) koon ylöspäin. Minulle menee US 9,5 useimmissa kengissä ja US 10 koko istuu oikein hyvin 350:ssä. Yeezy 350 V2:set ovat todella mukavat jalassa, koske ne ovat sukkamalliset ja pohjasta löytyy paljon sitä Addun kuuluisaa boostia.

Tätä kenkäparia tulee tuskin koskaan laitettua kiertoon, koska oma kenkähulluus lähti liikkeelle juuri näistä. Viime vuonna dropannut Yeezreel on väritykseltään lähellä Yebroja, joten niitä kannattaa harkita, jos haluaa räikeän väristä Yeezyä jalkaan lähelle retail-hintaan.

Kenkiä on käytetty sen verran, että pohjassa oleva teksti on osittain kulunut pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *