Kenkäpäivä

Sneakereihin ja katumuotiin keskittyvä blogi

Vinkit Air Jordaneiden ostamiseen – mistä löytää halvalla?

Mistä voi ostaa Jordaneita? Tämä on aika yleinen kysymys, mitä näkee kenkäpostauksissa. Tässä blogitekstissä kerron, miten voit ostaa Jordaneita retail-hinnalla eli ns. suoraan kaupan hyllyltä.

Kun puhutaan Air Jordaneista, puhutaan yleensä erittäin suosituista kengistä. Varsinkin Jordan 1:set (high-malli) ovat viime vuonna olleet äärimmäisen kovassa hypessä ja sehän tarkoittaa, että niiden ostaminen retail-hinnalla on erittäin hankalaa.

Monessa paikassa on huhuttu, että Dark Mocha-pareja julkaistiin puoli miljoona, mutta siitä huolimatta resell-hinta oli välittömästi julkaisun jälkeen 400 euron tietämillä.

Esimerkiksi tänä vuonna julkaistut Jordan 1 High University Bluet ja 2020 julkaistut Dark Mochat olivat sellaiset kengät, jotka suurin piirtein jokainen ihminen maan päällä halusi. Näissä pareissa myös resell-hinta pyöri välittömästi julkaisun jälkeen 400+ euron lukemissa, joten miksipä ei yrittäisi ostaa eli copata kenkiä, koska voiton osuessa kohdalle, saa tienattua helpot pari sataa euroa pois kuleksimasta.

University Blue on ollut yksi vuoden 2021 suosituimmista Jordan 1 -julkaisuista.

Suosituimmissa julkaisuissa ainoa tapa hankkia kengät retail-hinnalla, on osallistua kenkäraffleihin. Täältä löytyy tarkemmin tietoa, mikä kenkäraffle on ja miten niihin voi osallistua.

Raffleihin osallistuessa täytyy muistaa, että EU:n ulkopuolisista maista ostoksista pätkähtää aina tullimaksut päälle. Kannattaa siis suosia Euroopassa sijaitsevia jälleenmyyjiä kuten Nike (SNKRS-app), SNS-app, Opium Paris, NAKED, BSTN, Solebox jne.

Kaikki Jordanit eivät kuitenkaan ole supersuosittuja. Vähemmän suosittuja pareja pystyy ostamaan suoraan “hyllytavarana” eri verkkokaupoista, kun tarjonta ylittää kysynnän. Joskus Jordanit saattaa myös restockata pienesti kenkäkauppojen sivuilla. Yleensä restock tapahtuu pari viikkoa julkaisupäivän jälkeen, kun asiakaspalautukset ovat saapuneet kauppoihin.

Viimeisimmistä Jordan 1 High-julkaisuista muun muassa Light Fusion Red, Metallic Purple ja Metallic Black ovat roikkuneet eri verkkokauppojen varastoissa. Kannattaa seurata kenkien julkaisun jälkeen yllämainittujen jälleenmyyjien (SNS, Opium Paris…) sivuja ja saatat copata haluamasi kengät suoraan kaupan hyllyltä retail-hintaan!

Air Jordan 1 High Light Fusion Red ei ollut suuren yleisön mieleen. Air Jordan 1 High-mallin kengät harvoin roikkuvat verkkokauppojen varastossa, mutta Light Fusion Redejä on pystynyt ostamaan suoraan muun muassa Opium Parisin sivuilta.

Muut Jordan-mallit ovat poikkeuksetta helpompia copata kuin ykköset, koska niissä hype ei ainakaan vielä ole yhtä kova. Omalla hankintalistallani on seuraavaksi Jordan neloset ja kolmoset. Ne ovat myös sen verran suosittuja malleja, että rafflevoittoa ei ole osunut vielä kohdalle niissä colorwayssa, mitkä olisin halunnut ostaa.

2 comments on “Vinkit Air Jordaneiden ostamiseen – mistä löytää halvalla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *