Kenkäpäivä

Sneakereihin ja katumuotiin keskittyvä blogi

Yeezy Boost 700 V2 Tephra on yksinkertaisesti hieno iskälenkkari

Yeezyn 700 V2-malli on muhkea iskälenkkari, jota enkuksi sanovat daddy sneakeriksi. Paksusta pohjasta löytyy runsaasti boostia, joten jalassa Yeezy 700 V2-malli tuntuu todella hyvältä. Runsas boostin määrä selittää osittain kengän korkeaa retail-hintaa, joka on 300 euroa. Toisaalta, jos Yeezyt haluaa joskus myydä pois, niin niissä säilyy hyvä jälleenmyyntiarvo, jos kenkiä ei aivan beattaa puhki. Aivan kuten 350-malli myös 700 V2 fittaa suhteellisen pienesti, joten suosittelen menemään vähintään puolikkaan US-koon ylöspäin.

Yeezeistä 350 on varmasti tunnetuin malli, mutta 700:set V1, V2 ja viimeisimpänä V3 ovat tällä hetkellä omaan silmääni siisteimmän näköiset Kanyen luomukset. 700:set eivät myöskään muistuta yhtä paljon sporttilenkkareita kuin 350:set, joten niitä pystyy käyttämään paljon monipuolisemmin eri tilanteissa erilaisten vaatteiden kanssa. 
Vuonna 2020 ei ole dropannut yhtään 700 V2-mallia, mutta itse olen saanut haalittua kaksi paria, kun muutamat colorwayt on restockattu eri sneakerkauppojen sivuille. Ensimmäiset 700:set hankin Foot Districtistä, kun Tephrat restockasi pienesti toukokuussa.

Tephra colorway julkaistiin 700 V2:sten luvattuna vuonna 2019 kesäkuun 15. päivä. Viime vuonna Tephrojen lisäksi julkaistiin myös Hospital Blue, Inertia, Geode sekä Vanta ja V1:sistä Analog, Utility Black, Salt, Magnet, Teal Blue ja Carbon Blue colorwayt, joten 700-mallista pitävillä oli rahapussissa pitelemistä.

Tephra tarkoittaa tulivuoren purkauksessa syntynyttä kiveä ja sitä värimaailmaa kengät kieltämättä muistuttaa. Harmaan sävyjä yhdistelevä värimaailma on kliininen, yksinkertainen ja toimiva. Kengistä löytyy myös pari heijastavaa yksityiskohtaa edestä ja takaa, mistä pidän myös erittäin paljon. Tephra on mielestäni paras Yeezy 700 V2 colorway.

Harmaan sävyjä yhdistelevä värimaailma on kliininen, yksinkertainen ja toimiva.

Kengistä löytyy niin paljon boostia pohjasta, että 175 cm pätkäkin lähentelee 180 senttiä.
Heijastavat yksityiskohdat kengän takana on erittäin siistit ja turvallisuus ennen kaikkea, kun pimeässä liikutaan.

Tämä pari on ehtinyt ottamaan lyhyessä ajassa jo jonkin verran osumaa, kun yksi kaunis kesäyö vetäisin näillä suoraan mutaliejuun ja sitä kahden sentin kerrosta putsailtiin sitten seuraavana aamuna pois. Suhteellisen hyvin lähti ja yleensäkin kengät kannattaa putsata aina heti tuoreeltaan, niin ne säilyvät freshinä.

700 V1- ja V2-mallien värejä on moitittu tylsiksi ja kieltämättä sieltä löytyy muutamat parit, jotka muistuttavat hyvin paljon toisiaan. Wave Runnerit on 700:sista itselle jonkinlainen Graalin malja, ja ne täytyy joskus vielä hankkia. Resell-hinta 700 V1 ja V2-malleissa on pääosin maltillinen. Vähiten suosittuja värejä saa jopa alle retail-hinnan Stock X:stä ja Klektistä. Tephrojen resell pyörii tällä hetkellä lähellä retail-hintaa, mikä kertoo, että kyseessä ei ole mikään suosituin colorway. Uskon, että 700 V1- ja V2-mallien resell-hinta tulee nousemaan kauttaaltaan tulevaisuudessa.

Vuonna 2021 Yeezy 700 V2:sesta nähdään todennäköisesti uusi colorway välivuoden jälkeen. Ensi keväänä on huhuiltu julkaistavan “cream” colorway, joka ei minua ainakaan tässä vaiheessa iske niin paljoa, että menisi hankintalistalle.

Yeezy-pari käsissä laittaa aina hymyilyttämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *