Kenkäpäivä

Sneakereihin ja katumuotiin keskittyvä blogi

Esittelyssä Air Jordan High Prototype – yhteensopimattomat värit näyttävät hyvältä

Lupasin itselleni, että pidän taukoa Jordan ykkösten ostamisessa, sillä kuluneen vuoden aikana kokoelmani on kasvanut jo kuudella parilla. Paussi jäi reilun kuukauden mittaiseksi, kun ostohousut sujahtivat jalkaan Jordan 1 High Prototype-kenkien julkaisupäivänä 30. syyskuuta.

Prototype-kenkien ostaminen sujui helposti ilman raffleihin osallistumista. Ostin ne BSTN-verkkokaupasta, missä ne julkaistiin First Come First Serve-tyylillä. Se oli etukäteen tiedossa, että kyseessä ei ole mikään suosituin colorway, mutta silti se yllättää, jos tänä päivänä Jordan 1 High -mallin saa ostettua kuin mitkä tahansa peruskengät – tuote ostoskoriin ja kassalle.

Vaikka kyseessä ei ollut vuoden odotetuin kenkäjulkaisu, niin kyllä Prototypet silti kiinnostivat ihmisiä. SNKRS-appissa ne olivat välittömästi sold out ja BSTN:lläkin oli muutama minuutti julkaisun jälkeen jäljellä vain koko 42. Prototype-kenkien jälleenmyyntihinta on pyörinyt 200 euron molemmin puolin, joten itseään ei tarvitse maksaa kipeäksi, jos ne haluaa hankkia.

Prototypeja ostaessa tuli tunne kuin olisi matkannut ajassa nelisen vuotta taaksepäin, jolloin Jordan ykkösiä pystyi ostamaan jopa alennuksella. Nykyään uusia colorwayta puskee niin kovalla tahdilla ulos, että jokainen pystyy ostamaan high-mallin ykköset retaililla, jos ei ole colorwayn suhteen turhan valikoiva. Viimeisimmistä julkaisuista esimerkiksi keltamustat Pollenit ja Light Fusion Red “mäkkärikengät” on saanut lähelle retail-hintaan.

Ei laadullisesti mikään huippukenkä

Prototypet eivät itseäni aluksi sytyttäneet, mutta parin ennakkovideon jälkeen ne alkoivat näyttämään omissa silmissäni koko ajan paremmilta. Prototypessa on paljon samaa Jordan 1 Biohackien kanssa. Molemmissa väriyhdistelmä on suoraan sanottuna outo ja monenkirjava. Protoypessa väripaletti pysyy hillittynä kengän varteen saakka, joka rikkoo kaavaa vaalean ja tumman sinisen yhdistelmällä. Sininen toimii tehosteena hyvin ja ilman sitä lopputulos olisi ollut aika hajuton ja mauton.

Kengissä on eräs ominaisuus, jota en itse tule koskaan hyödyntämään. Niihin on merkattu katkoviivat, jota pitkin leikkaamalla, kengistä saa muokattua matalammat Jordanit. Tosin kieli kengissä jää edelleen pitkäksi, mikä näyttää melko hölmöltä.

Kenkiin on merkattu katkoviivat, joita pitkin leikkaamalla niistä saa muokattua matalammat.

Laadullisesti Prototypet ovat kohtalaista tasoa. Kenkien toeboxissa käytetty nahka ei ole kaikista pehmeintä ja laadukkainta, mutta mistään susilaadusta ei kuitenkaan puhuta. En silti ymmärrä, miksi Nike ei voi käyttää kaikissa Jordan 1 High-malleissa samaa “buttery” nahkaa kuin esimerkiksi University Blue -colorwayssa. Isot pisteet sen sijaan tulee siitä, että Prototype-kenkien mukana tulee nauhat peräti neljässä eri värissä.

Prototype-kenkien mukana tulee mustat, valkoiset, siniset ja oranssit nauhat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *