Kenkäpäivä

Sneakereihin ja katumuotiin keskittyvä blogi

Kenkävuosi 2021 listattuna – onko Jordanit kuolemassa?

Vuoden loppu on luvattuja listojen aikaa, joten kannetaan nyt oma korsikin kekoon. Seuraavaksi on luvassa nostoja kuluneesta vuodesta sneakereiden osalta.

Isoin W – Nike X Off-White Dunk low, Lot 31

Aika harvassa oli tänä vuonna isot rafflevoitot omalla kohdallani. Travis ja Union LA collabit jäivät tuttuun tapaan saamatta, mutta mahtui vuoteen yksi iso voitto.

SNKRS-app, joka tarjoilee minulle yleensä pelkkää pahaa mieltä yllätti toden teolla kesällä. Sain exclusive accessina copattua Nike X Off-White collabin Dunkit, Lot-numero 31.

Marraskuun lopussa saatiin ikäviä uutisia, kun Off-Whiten perustaja Virgil Abloh menehtyi syöpään. Tästä syystä monet Off-Whiten ja Niken collab-kengät ampuivat resell-hinnoissa taivaisiin.

Nike X Off-White Dunk low, Lot 31

Paras Jorkku – Air Jordan 1 High University Blue

Jätän tästä collab-Jordanit pois ja keskitytään tavallisiin Jorkkuihin. Oman listan ykkönen on Air Jordan 1 High University Blue. En voittanut kyseisiä kenkiä mistään rafflesta, joten jouduin tilaamaan ne StockX:stä. Ja ei, StockX:stä ei tule tullimaksuja EU-maihin.

Yleensä nielen vain pettymykseni, jos kenkiä ei rafflesta tule, mutta University Bluet on niin siisti colorway, että pakko oli maksaa resell-hinta. Pienenä miinuksena sanottakoon, että laatukontrolli kengissä on ollut luokattoman huono, koska omasta paristani löytyy aika näkyviä liimatahroja. Moni muukin on sanonut, että laaduntarkistus on pettänyt University Bluessa normaalia pahemmin. Kengissä on kuitenkin käytetty laadukkaita materiaaleja, joten melko outoa, että laaduntarkastus on tehty puolivillaisesti.

Air Jordan 1 High University Blue

Comeback – Yeezy 350 V2 Beluga Reflective

Moni on halunnut, että vanhat, suositut Yeezy-mallit julkaistaisiin uudelleen ja aivan vuoden lopussa oli Jesse-faneille todellista herkkua tarjolla, kun 350 V2 Belugat julkaistiin uudelleen. Tarkalleen ottaen aivan puhdas uudelleenjulkaisu ei ollut kyseessä, sillä tuoreimmat Belugat on reflective-versio vuonna 2016 julkaistusta parista.

Osallistuin ainakin viiteen raffleen ja Adidaksen Confirmed-appissa onni suosi. Kun parin otti ulos laatikosta, niin mieleen tulvahtivat muistot Yeezyn kulta-ajoista. Jos mietit Belugoiden ostoa, niin kannattaa ottaa vähintäänkin se puolikas US-koko ylöspäin, fittaa nimittäin todella pienesti.

Adidas Yeezy Boost 350 V2 Beluga Reflective

Hiipuva hype – Air Jordan 1 High

Tämä on oikeastaan positiivinen asia, koska mitä vähemmän hypeä jonkin kengän ympärillä on, sitä helpompi ne on saada retail-hinnalla. Jordan 1 High-mallissa näyttää olevan kovin hype takanapäin, koska harva tavallinen pari nousi resell-hinnoissa muutama kymppiä enemmän ylöspäin. Esimerkiksi keltamustat Pollenit saa vieläkin lähelle retail-hintaa. Kyseessä on kuitenkin muidenkin kuin SaiPan kannattajien mieleen oleva simppeli väriyhdistelmä, jonka hinnan odotin nousevan lähemmäksi 300 euroa. Mutta hyvä näin, sillä resell-hinnan maksaminen kengistä tuskin on kenenkään muun mielestä mukavaa kuin resellaajien.

Vahvana kakkosena tulevat Nike Dunkit, joita tuutataan nykyään Jordan 1:sten tapaan ulos solkenaan. Itselle ainakin iski Dunk-väsy, eikä kovikaan moni pari saanut tänä vuonna osallistumaan raffleen.

Air Jordan 1 High Pollen

Nouseva hype – New Balance 550

Jos pitää veikata seuraava dunkmaisen suosion saavuttavaa mallia, oma valintani on New Balancen 550. Hintalappu kengissä on reilun 130 euron luokkaa, mikä on pari kymppiä kalliimpi kuin Dunkeissa. New Balancen 550-mallia alkaa olla jo nyt aika vaikea löytää mistään retail-hinnalla, joten suosio on kova jo nyt.

En ole vielä itse päässyt hypistelemään 550:siä, joten laadusta en osaa itse sanoa. Suurimmassa osassa Dunkkeja on käytetty surkeita materiaaleja, joten tuskin sitä huonompaa on tarjolla.

New Balance BB550

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *